preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 1. 2010.

Ukupno: 283297
Ovaj mjesec: 1233
Ovaj tjedan: 112
 

vijesti

Dani medijske pismenosti

Dani medijske pismenosti provode se u organizaciji Agencije za elektroničke medije, Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 3. 5. 2022. 17:52

Pokusi su nova fora

Ove školske godine uključili smo se u eTwinning projekt Pokusi su nova fora. Ciljevi projekta su približiti učenicima znanstvene sadržaje, upoznati ih s različitim zakonitostima, potaknuti ih na otkrivanje i istraživanje. Kroz ovaj projekt uživali smo istražujući, a kako je to izgledalo u našem razredu možete pogledati na našoj razrednoj stranici.

https://sites.google.com/view/1i3razred-uciteljice-kristine/projekti/pokusi-su-nova-fora?authuser=0

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 2. 5. 2022. 20:10

Uz čitanje riječi rastu

Tijekom ove školske godine nastavili smo s provođenjem eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu. Ciljevi su projekta potaknuti učenike na čitanje,  na vrednovanje književnog djela, kreativno stvaranje i kritičko promišljanje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 2. 5. 2022. 19:53

Memento prijateljstva u našem razredu

Memento prijateljstva je eTwinning projekt kojeg smo provodili tijekom ove školske godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 2. 5. 2022. 19:05

U svijetu likovni umjetnika 4 - eTwinning projekt

Učenici 1. i 3. razreda PŠ Đurđanci tijekom ove školske godine sudjelovali su u eTwinning projektu U svijetu likovnih umjetnika 4/ Art in my heart.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 25. 4. 2022. 19:34

Razredni maskenbal

Stiglo vrijeme karnevala,  vrijeme plesa, vrijeme šala, za sve maske divni dani,  raspjevani,  razigrani.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 1. 3. 2022. 17:44

Prometni znalci

U našoj učionici uplovili smo u učenje o prometu. Kako bi znanje što bolje usvojili, vježbe izvodim i praktično. Postali smo pravi prometni znalci u 1. razredu  i uživamo u tome!

Kako je to izgledalo u našem razredu, pogledajte na razrednoj stranici.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 28. 2. 2022. 21:23

Svjetski dan pričanja bajki

Obilježili smo Svjetski dan pričanja bajki u sklopu projekta Uz čitanje riječi rastu. Razgovarajući o najdražim bajkama uplovili smo u sviejt bajku, pročitali Trnoružicu, pogledali animirani film snimljen prema bajci i usporedili bajku i film, učenici 3. razreda su pisali svoje bajke, a učenici 1. razreda crtali najdraži lik iz bajke, a potom taj isti lik prikazali kao moderan lik iz bajke.

Kako je Dan bajki izgledao, pogledajte na našoj razrednoj stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 27. 2. 2022. 21:26

Prošlost, sadašnjost, budućnost

Učenici 1. i 3 razreda kroz povezivanje nastavnih sadržaja istraživali su prošlost. Jedna od aktivnosti je i intervju s bakom o prošlosti i načinu života u prošlosti. Na satu likovne kulture učili smo o tonskoj modelaciji, šarenim i nešarenim tonovima slikajući predmete iz prošlosti. U razredu smo igrali stare igre, kušali tradicionalna jela, istraživali odjeću, igračke, ples i pjesmu. Na kraju smo sve radove izložili u školski hodnik i snimili o istraženom radijsku emisiju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 22. 2. 2022. 21:18

Mjesec ljubavi

U našem razredu obilježili smo Valentinovo kroz nekoliko aktivnosti. Učenici 1. razreda uživali su u slušanju stihova spisateljice Olje Savičević Ivančević iz zbirke pjesama Zaljubljena u čitav svijet koje su čitali učenici 3. razreda. Razgovarali smo o ljubavi i razmislili prema kome sve ljubav može biti upućena. Sve te naše ljubavi spustili smo iz oblaka ljubavi i radovima uredili razredni pano. U razredu smo postavili i kutiju u kojoj smo jedni drugima povodom Valentinova izrazili lijepe misli. Kroz projekt U svijetu likovnih umjetnika upozanli smo umjetnicu Mirnu Sišul i stvarali poput nje radove ispunjene ljubavlju. Radove smo darovali roditeljima na dan Valentinova.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 14. 2. 2022. 21:04

Razredna slovarica

Učenici 1. razreda su u suradnji s projektnim partnerima projekta Uz čitanje riječi rastu izradili slovaricu. Slovarice svih projektnih partnera bit će objavljene u zajedničkoj knjizi, a naše radove za sada možete pogledati klikom na knjigu.

https://read.bookcreator.com/FleNuTKdabQEWmyc8wdhd5FJyWy1/rwwFB2riT9qlo1SmQM2hRA

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 14. 2. 2022. 21:01

Statički elektricitet u razredu

U sklopu projekta Pokusi su nova fora danas smo učili o statičkom elektricitetu. Na satu je bilo jako puno zabave i veselja, ali i naučenog znanja o tome što je elektricitet i to statički.

Kako je to izgledalo u našoj učionici, pogledajte klikom na link:

https://drive.google.com/file/d/1lyI3vDJD4xbgC-T_LCobcjLb4juq91rP/view

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 3. 1. 2022. 21:20

Svjetski dan ljubaznosti

Dana 13.11. obilježava se Svjetski dan ljubaznosti. Svjetski dan ljubaznosti obilježili smo u našem razredu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 12. 11. 2021. 17:21

Svjetski dan izumitelja

Svjetski dan izumitelja obilježava se 9. studenoga. Na taj dan rođena je inovatorica Hedy Lamarr. Bez njezina izuma danas bi bio nemoguć WiFi. Na taj dan prisjećamo se svih izumitelja koji su poboljšali naš svakodnevni život. U našem razredu obilježili smo taj dan i naučili tko su bili hrvatski izumitelji.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 10. 11. 2021. 17:19

Uz čitanje riječi rastu - listopad u našem razredu

Listopad je mjesec u kojem obilježavamo Mjesec hrvatske knjige i Mjesec knjižnica. U našem razredu taj je mjesec bio rezerviran za hrvatske knjige. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 1. 11. 2021. 17:24

Dan štednje i 7. školski jesenski sajam

U našem razredu obilježili smo Svjetski dan štednje, a o važnosti novca, rada, raspodjeli novca učili smo i kroz pripremu i realizaciju 7. školskog jesenskog sajam.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 29. 10. 2021. 17:17

Dan jabuka - eTwinning projekt

Dan jabuka obilježava se u cijelom svijetu 20. listopada od 1990. godine. Mi smo u našem razredu istraživali jabuke kroz dva tjedna.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 29. 10. 2021. 17:13

eTwinning aktivnosti u 2021. /2022. godini

Ove školske godine učenici 1. i 3. razreda uključili su se u nekoliko eTwinning projekata: Uz čitanje riječi rastu,  U svijetu likovnih umjetnika,  Pokusi su nova fora, Memento prijateljstva, Uz čitanje riječi rastu, 100. dan škole i Dan jabuka. Projektne aktivnosti bilježit će na razrednoj stranici i Twinspaceu.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 8. 10. 2021. 12:21

eTwinning aktivnosti u 2020. /2021. godini

Tijekom školske 2020./2021. godine učenici 2. i 4. razreda sudjelovali su u pet eTwinning projekata: U svijetu likovnih umjetnika, Uz čitanje riječi rastu, Pokusi su nova fora, Memento prijateljstva i Me, myself & I. Svoje aktivnosti u projektima bilježili smo na školskoj stranici, facebook stranici škole, razrednoj stranici i Twinspacu. Na kraju školske godine prijavili smo provedene projektne aktivnosti za Nacionalnu oznaku kvalitete te su marljivim radom svi učenici zaslužni za dobivanje svih pet Nacionalnih oznaka kvaliteta. Veliki bravo za sve marljive glavice!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 8. 10. 2021. 12:06

Uz čitanje riječi rastu - rujan u našem razredu

U sklopu eTwinning projekta Uz čitanje riječi rastu, rujan smo započeli s upoznavanjem projekta i odabirom knjiga koje će biti izložene i čitane u novouređenom kutiću za čitanje. Ukrasili smo školski hodnik plakatom o Godini čitanja kojeg smo povezali s projektom. Priključili smo se natječaju 100 % domaće i fotografijom prikazali djela hrvatskih autora. U listopadu su učenici 3. razreda sudjelovali na natječaju Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara te učenici Luka Topić i Gabriel Birkić su pohvaljeni za svoje napisane basne. Basne će biti tiskane u slikovnici udruge Mlada pera. Učenici 1. razreda tek ulaze u svijet čitanja i zamišljali su o čemu bi oni kao pisci pisali i kako bi izgledala naslovnica njihove knjige. Zajedno smo čitali Crvenkapicu, a učenici su je izvrsno dramatizirali. Uživali smo!

Kako su izgledale naše aktivnosti, možete pogledati na razrednoj stranici.

https://sites.google.com/view/1i3razred-uciteljice-kristine/projekti/uz-%C4%8Ditanje-rije%C4%8Di-rastu?authuser=0

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 30. 9. 2021. 17:03

Razredne aktivnosti učenika 1. i 3. razreda

Ove školske godine našu razrednu zajednicu čine učenici 1. i 3. razred.

Razredne aktivnosti možete pratiti na razrednoj stranici.

https://sites.google.com/view/1i3razred-uciteljice-kristine/po%C4%8Detna-stranica

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 5. 9. 2021. 13:02

Projekt "Na putu dobrote"

Ove godine kroz eTwinning projekt Na putu dobrote, odlučili smo sijati zrnca dobrote tijekom cijele školske godine. Na koje sve načine smo prosuli naša zrnca dobrote, pogledajte na našoj razrednoj stranici. Rasli smo čineći dobro!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 7. 6. 2021. 22:14

Projekt "Memento prijateljstva"

Memento prijateljstva je eTwinning projekt kojeg smo provodili tijekom ove školske godine. Projekt smo provodili kroz različite aktivnosti na satu razrednika. Kroz različite aktivnosti koje možete popratiti na našoj razrednoj stranici, učenici su razvijali komptencije građanskog odgoja i obrazovanja, jačali razrednu zajednicu, učili o pravednosti, autoritetu, ciljevima i uspjesima te načinima rješavanja problema. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 7. 6. 2021. 22:10

Projekt "Uz čitanje riječi rastu"

Naš razred uključio se u eTwinning projekt Uz čitanje riječi rastu. Cilj projekta je potaknuti učenike na čitanje, potaknuti učenike na vrednovanje književnog djela, kreativno stvaranje i kritičko promišljanje. Tijekom školske godine kroz ovaj projekt detaljnije smo upoznali život i stvaranje Ivane Brlić - Mažuranić, čitali knjige na pikniku, pripovijedali uz Dane Andersena, dramatizirali tekstove, izradili straničnike koje smo poslali projektnim prijateljima te brojne druge aktivnosti. Kako je izgledalo provođenje projekta tijekom ove školske godine, možete pogledati na našoj razrednoj stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 7. 6. 2021. 22:05

Projekt "Pokusi su nova fora"

Ove školske godine uključili smo se u eTwinning projekt Pokusi su nova fora. Projekt smo provodili tijekom ove školske godine u našem razredu. Cilj je projekta približiti učenicima znanstvene sadržaje, upoznati ih s različitim zakonitostima, potaknuti ih na otkrivanje i istraživanje. Kroz ovaj projekt uživali smo istražujući, a kako je to izgledalo u našem razredu možete pogledati na našoj razrednoj stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 7. 6. 2021. 21:59

Projekt "U svijetu likovnih umjetnika"

Ove školske godine kroz eTwinning projekt "U svijetu likovnih umjetnika" upoznali smo najveće likovne umjetnike svijeta i domovine. Cilj projekta je razvijanja umjetničkih i kreativnih sposobnosti, socijalnih i građanskih kompetencija, samopuzdanja i inicijative. Kroz ovaj projekt upoznali smo 12 umjetnika, izradili virtualnu izložbu radova i kroz virtualnu suradnju zavirili u atelje i rad umjetnice Mirne Sišul. Uživali smo stvarajući! 

Virtualnu izložbu i tijek projekta možete pogledati na našoj razrednoj stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 19. 5. 2021. 18:55

Projekt "Ja i sva moja lica" u našem razredu

Tijekom ove školske godine naš razred  uključio se u eTwinning projekt "Ja i sva moja lica". Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 19. 5. 2021. 18:30

Dan ružičastih majica

Posljednje srijede u veljači obilježava se Dan ružičastih majica. To je dan kada ističemo važnost borbe protiv vršnjačkog nasilja. Borbi protiv nasilja posvetili smo sve nastavne sate razrednika tijekom veljače i naučili na koje načine možemo povrijediti druge, ali i zatražiti ispriku. Naučili razlikovati sukob, nasilje i zlostavljanje te što učiniti kada smo mi žrtva i što učiniti kada uočimo nasilje. Znakovali smo i pjesmu Ne rugaj se, a video se nalazi na našoj razrednoj stranici.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 24. 2. 2021. 23:05

Dan sigurnijeg interneta

U našem razredu, 9. veljače 2021. obilježili smo Dan sigurnijeg interneta. Učili smo o mogućnostima, ali i opasnostima interneta. Usvojili savjete za sigurno korištenje interneta. Otkrili kako internet utječe na naše mentalno zdravlje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 10. 2. 2021. 23:01

Svjetski dan dobrote

U Tokiju je 13. studenoga 1998. godine održana prva konferencija Svjetskog pokreta za dobrotu s naglaskom na toleranciju i prihvaćanje različitosti. Od tada se svake godine u mnogim zemljama obilježava Svjetski dan dobrote.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 13. 11. 2020. 13:31

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige obilježava se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga. Tom manifestacijom nastoji se na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 12. 11. 2020. 15:52

Dan izumitelja

Dan izumitelja obilježava se 9. studenoga na dan rođenja američke filmske glumice i izumiteljice Hedy Lamarr . 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 9. 11. 2020. 13:23

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada s ciljem podizanja svijesti o mentalnom zdravlju, ali briga za mentalno zdravlje nije i ne smije biti jednodnevni događaj. Ove godine obilježili smo Dan mentalnog zdravlja i u našem razredu.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 10. 10. 2020. 13:21

Dan učitelja

Svake godine 5. listopada obilježava se Dan učitelja

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 5. 10. 2020. 13:10

Drugi i četvrti razred u školskoj godini 2020./2021.

Saznajte na razrednoj stranici što rade učenici 2. i 4. razreda ove školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 1. 10. 2020. 19:13

Svjetski dan razglednice

Obilježavanje Svjetskog dana razglednice provodi se 1. listopada svake godine, a u našoj domovini projekt provodi Hrvatska pošta.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 1. 10. 2020. 13:15

eTwinning projekti

Ove školske godine učenici 2. i 4. razreda s učiteljicom Kristinom Milić uključili su se u nekoliko eTwinning projekata: Uz čitanje riječi rastu,  U svijetu likovnih umjetnika 3,  Pokusi su nova fora, Memento prijateljstva, Ja i sva moja lica i projekt Na putu dobrote. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 30. 9. 2020. 18:23

Međunarodni dan pismenosti

Međunarodni dan pismenosti obilježava se 8. rujna svake godine. Utemeljio ga je UNESCO 1967. s ciljem promoviranja važnosti učenja i pismenosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Milić  datum: 8. 9. 2020. 14:52
 


Važne poveznice


Važna anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:


TražilicaKalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
Obrazovanje

Dnevni tisak


Dokumenti

 

preskoči na navigaciju