2024-03-27 13:44:00

Bajke

Učenici razredne i predmetne nastave ove godine provodili su projekt Bajke. Svijet bajki upoznali su sudjelujući u brojnim kreativnim, literarnim, likovnim, dramskim radionicama i predstavama s ciljem razvoja čitalačke pismenosti, razumijevanja moralnih vrijednosti, razvoja kreativnog izražavanja i mašte.

Završnica projekta bila je prezentacija aktivnosti koje su učenici 27. ožujka 2024. izveli u prostoru Škole. U bajkovitom školskom danu učenici 1. razreda pročitali su bajku koju su samostalno napisali, a učenici 3. razreda izveli su bajku Labud djevojka. Učenici 2. razreda izložili su dio projektnih radova u školskoj knjižnici, a scenskim prikazom bajke Ivica i Marica pokazali da dobro uvijek pobjeđuje. U Šumu Striborovu uputili su se učenici 4. razreda. Hana Rajić, učenica 5. razreda, pročitala je svoj literarni rad u kojem je Tintilinića uvela u školski svijet. Da bal nije samo na dvorovima pokazali su učenici 1. i 2. razreda koji su zaplesali pravi balski ples. Završna aktivnost bajkovitog dana bila je dramska vježba Crvenkapica i vuk uz koju su se svi dobro zabavili.

Projektne aktivnosti s učenicima od 1. do 4. razreda provodile su učiteljice razredne nastave, učiteljica Marija Penava, školska knjižničarka Nika Bušić i učitelj Igor Barišić. S učenicima predmetne nastave aktivnosti je provela učiteljica Vesna Karalić Kladarić.

Učenici PŠ Đurđanci aktivnosti su proveli u prostorima područne škole sa svojim učiteljima. Učenici su izrađivali TV bajku Tri praščića, scenu u kutiji iz bajke Leteći glasovir i dramatizirali bajku Pepeljugu.

Završnu prezentaciju aktivnosti možete pogledati ovdje: BAJKE

Tekst: Kristina Milić                                                                                                          Fotografije: Igor Barišić

 


Osnovna škola Budrovci