2022-05-24 10:32:22

Digitalni učenički inkubator: Lov na čisti zrak

Od veljače do 22. svibnja 2022. desetak učenika naše škole je aktivno sudjelovalo u ovogodišnjem Digitalnom učeničkom inkubatoru pod mentorstvom učiteljice Marije Kušić.

Kako bi potaknuli učenike na kreativno promišljanje i angažirali ih oko osmišljavanja ideja i razvoja projekata i u ovim izazovnim vremenima, Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment održavaju Digitalni učenički inkubator na platformi StellarPlatform.com drugu godinu za redom.

Naši učenici su kroz projekt pokušati probuditi svijest svojih vršnjaka o problemima klimatskih promjena, nužnosti razmišljanja o održivom razvoju, pametnim gradovima, upotrebi obnovljivih izvora energije.

Projekt se odvijao u nekoliko faza. Sudionici su bili poučavani bitnim temama za poduzetništvo, a to su mindset, inovacije, digitalizacija i održivi razvoj. Morali su analizirati i opisati problem, zatim opisati i razraditi ideju, analizirati potencijalne korisnike i odgonetnuti komunikacijsko rješenje prema korisnicima.

Naš projekt je imao naglasak na održivom razvoju. Učenici su osmislili društvenu igru koja na zanimjiv način spaja učenje i zabavu.

Više o našoj igri možete pogledati na videu:
https://www.youtube.com/watch?v=SBSuuAI1Y6Y

 


Osnovna škola Budrovci