2021-09-26 20:31:03

Znanstveni piknik 2021

Učenici 6., 7. i 8. razreda OŠ Budrovci sudjelovali su na 10. Znanstvenom pikniku zahvaljujući najboljem plakatu kojeg je nacrtala Gabriela Vujčić.

Učenici su u rano jutro 24.rujna s nekoliko svojih učiteljica udobno se smjestili u autobus i krenuli prema  parku dvorca Oršić u kojemu je smješten Muzej Seljačke bune.

Razlog putovanja nije samo uživanje u sunčanom jesenskom danu. Glavni razlog je posjet  10. međunarodnom Znanstvenom pikniku. Osim sudjelovanja u aktivnostima, učenja i dobre zabave, učenica 8. razreda Gabriela Vujčić je imala posebnu zadaću. Gabriela je pobjednica u kategoriji 5.-8. razreda u izradi najboljeg plakata s motivima Znanstvenog piknika. Pod vodstvom mentorice Marije Kušić prijavila se na natječaj još prethodne školske godine, a za nagradu je saznala u srpnju. Nakon te ugodne vijesti, slijedila je još jedna. Na put organiziran od strane Udruge Profesor Bltazar su pozvani učenici i ostalih razreda. Na svečanom uručenju nagrada dobila je paket školskog pribora Profesor Baltazar.

 U organizacija ove vrijedne znanstvene i zabavne manifestacije sudjeluju, osim Udruge Profesor Baltazar,  partneri Institut Ruđer Bošković i CARNET, te
Institut za fiziku, Fablab Hrvatska, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Virtualci.

 


Osnovna škola Budrovci