2020-11-10 12:36:12

Učenici osmog razreda posjetili su Vukovar!

Dana 9. studenog učenici osmog razreda posjetili su Vukovar. Posjet je bio dio projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ kojeg organizira Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. Tijekom jednodnevne učioničke nastave učenici su na uvodnom predavanju upoznati s uzrocima, tijekom i posljedicama Domovinskog rata dok su brojne informacije o ulozi „grada heroja“ u ratu dobili od sudionika same bitke kao i stručnih vodiča na istaknutim lokacijama bitke za grad - vojarni, Grabovu, Ovčari, Memorijalnom groblju, Spomen domu hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti i samostanu sv. Filipa i Jakova.

Zbog epidemioloških prilika izostao je obilazak Mjesta sjećanja u Vukovarskoj bolnici kao i vukovarskog Vodotornja.

Osim lokacija važnih za obranu grada u Domovinskom ratu učenici su posjetili i Muzej vučedolske kulture te Gradski muzej koji je smješten u Dvorcu obitelji Eltz.

Uz usvajanje brojnih činjenica i ratnih iskustava koje su učenici imali priliku čuti, za istaknuti su ponajprije brojne poruke o važnosti mira koje su im upućene na svim spomenutim lokacijama.

Zahvaljujemo se Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar na domaćinstvu te našim učenicima koji su se istaknuli ponašanjem primjerenim mjestima odavanja počasti herojima i žrtvama Domovinskog rata.

Tekst&foto: Mato Katalenić, prof.


Osnovna škola Budrovci