2020-05-22 09:45:00

Radionica u sklopu projekta "Biram čitanje, znam znanje"

Osnovna škola Budrovci ove godine uključila se u projekt "Biram čitanje, znam znanje" Osnovne škole Đakovački Selci. Radi se o projektu koji je sufinanciran sredstvima Zaklade Hrvatska za djecu, a osigurava uključenim školama po dvije radionice iz stranih jezika (engleski i njemački), te opremanje školske knjižnice s deset slikovnica na stranim jezicima.

Ranije je, tijekom veljače, održana radionica iz njemačkog jezika. Nažalost, zbog situacije koja je nastala u Hrvatskoj i cijelom svijetu, radionica iz engleskog jezika koja se trebala održati u ožujku nije mogla biti održana u učionici. Stoga je prof. Josipa Bićanić iz OŠ Đakovački Selci s 4. razredom naše škole radionicu održala putem interneta, napravivši prezentaciju s prizorima iz slikovnice "When I grow up, I'll be a child" (Kada odrastem, bit ću dijete) autorice Marijane Nola. Uz to, u prezentaciju je dodala snimljen svoj glas kako čita tekst priče.
Učitelj engleskog jezika pretvorio je to u videozapis kako bi učenici lakše mogli pogledati i poslušati priču, te su učenici 4. razreda nakon poslušane priče nacrtali i napisali što bi oni željeli biti kad odrastu. Njihove radove možete vidjeti ovdje:

Učenicima koji su sudjelovali priča se jako svidjela, a i naša knjižnica bit će bogatija za probrane naslove na stranim jezicima za koje se nadamo da će uveseljavati brojne buduće generacije učenika. Zahvaljujemo prof. Josipi Bićanić, kao i prof. njemačkog jezika Vesni Čupić koja je ranije održala svoju radionicu.

 

Tekst i fotografije:

Igor Barišić


Osnovna škola Budrovci