2019-11-04 14:44:48

O okolišu ne dvoji, otpad odvoji!

Nakon nešto više od mjesec dana od otvaranja likovnih natjecanja došlo je vrijeme za odabir najboljih likovnih uradaka

U srijedu 06. studenog održat će se svečano zatvaranje natjecanja u izradi likovnih uradaka i kreativnih stvari od prethodno sakupljenog otpada u školskoj knjižnici OŠ Vladimira Nazora s početkom u 13 sati. U ovome natjecanju sudjelovale su OŠ Vladimira Nazora s područnim školama Đakovački Pisak i Ivanovci Gorjanski i OŠ Budrovci s područnom školom Đurđanci. ...........

Na svečanom zatvaranju će komisija sastavljena od predstavnika Naručitelja i djelatnika škola odabrati najbolji uradak u svakoj od škola u kategoriji razredne i predmetne nastave. Najbolji uradci bit će nagrađeni!

Teme natjecanja bile su sprječavanje nastanka otpada, odvojeno sakupljanje otpada, kućno kompostiranja, ponovne upotrebe predmeta i recikliranja, a natjecanja su se provodila u svim osnovnim školama na području Grada Đakova. Likovno natjecanje dio je projekta „O okolišu ne dvoji, otpad odvoji“. Cilj projekta je provedba izobrazno –informativnih aktivnosti na temu održivog gospodarenja otpadom. Vrijednost ovog projekta je 602.204,33 kuna, od čega je 83%, odnosno 500.000,00 kuna, dodijeljeno Gradu Đakovu iz Kohezijskog fonda Europske unije.


Osnovna škola Budrovci