2019-06-09 23:22:59

Posjet učenika osmih razreda Pakracu, Lipiku i Okučanima

Učenici 8. razreda su dana 7.lipnja posjetili Pakrac, Lipik i Okučane u sklopu pilot - projekta "Posjet učenika osmih razreda Karlovcu i Pakracu" kojega provodi Javna ustanova "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar".

Projekt je zamišljen kao jednodnevna terenska nastava nastavnog predmeta povijesti za učenike osmog razreda. Po dolasku u Pakrac održano je prvo predavanje ispred policijske postaje jer je to mjesto na kojem su se dogodili prvi oružani sukobi u Domovinskom ratu. Zatim je u Domu uslijedila prezentacija "Domovinski rat na pakračkom području". Učenici su posjetili Muzej grada Pakraca, Muzej ratne i vojne povijesti, Spahijski podrum - kovanje slavonskog banovca u kojem su se mogli okušati i sami učenici te iskovati vlastiti primjerak. Slijedio je posjet mjestu Kusonje te su učenici upoznati s tragičnim događajima na tom području. 

Nakon grada Pakraca, uslijedio je posjet Ergeli lipicanaca u Lipiku te crkvi sv.Vida u Okučanima, kao i obilazak spomen obilježja braniteljima poginulima u akciji Bljesak. 


Osnovna škola Budrovci