2019-04-08 22:34:16

Jednodnevni izlet u Hrvatsko zagorje

Učenici predmetne nastave Osnovne škole Budrovci zajedno s razrednicima uputili su se 5. travnja 2019. u ranim jutarnjim satima na jednodnevni izlet u Hrvatsko Zagorje.

Ugodnom vožnjom u pravcu glavnoga grada Zagreba posjetili smo Tehnički muzej Nikole Tesle. Učenici su imali priliku razgledati stalni postav demonstracijskog kabineta izuma Nikole Tesle u kojem se izvode pokusi s rekonstrukcijom najpoznatijih Teslinih izuma izrađenih prema originalnim Teslinim nacrtima. Učenici su s tribine pratili nekoliko pokusa, te su u nekima i aktivno sudjelovali. Zatim su posjetili Rudnik u duljini od više od 300 metara, s najvećom dubinom od oko 6 metara u kojima su mogli vidjeti postavljene lutke rudara u radnim položajima, rudarske alate te jamske zalihe ugljena i boksita čime je pružen vjeran i upečatljiv doživljaj pravog rudnika.

Nakon obilaska Tehničkog muzeja u Zagrebu, uputili smo se prema Gornjoj Stubici u Muzej seljačke bune. Učenici su se upoznali sa stalnim postavom muzeja u Dvorcu Oršić, odnosno sa kulturno-povijesnim pregledom Hrvatskog zagorja i sjeverne Hrvatske. Posjetili smo i Spomenik Seljačkoj buni i Matiji Gupcu.

Na kraju smo se uputili prema Donjoj Stubici u Terme Jezerčica gdje su učenici imali organizirani ručak i slobodno vrijeme za kupanje.

Tekst: Ivana Vidović, prof. 

Fotografije: Igor Barišić,prof. i Ivana Vidović, prof. 


Osnovna škola Budrovci