2019-03-29 18:40:50

Završio drugi krug projekta Mafin- Mala akademija financija

Tim Bud Junior OŠ Budrovci danas je odradio drugi krug projekta Mafin - Mala akademija financija.

Ovaj projekt provodi Večernji list u suradnji s Udrugom društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskim osiguravajućim društvima i Ekonomskim fakultetom u Zagrebu.

S obzirom da smo poduzetnička škola, ovo je jedna u nizu aktivnosti koja učenike OŠ Budrovci osvještava o važnosti financijske pismenosti.

 

U projekt su se prijavila dva tima iz naše škole, tim Bud Junior i tim Bud Senior. Svojim esejom o financijskoj pismenosti, tim sačinjen od učenika 5. i 6. razreda izborio se za drugi krug ovog projekta. Učenici se upoznaju s raznim pojmovima iz svijeta financija na satu matematike i zajedno s učiteljicom Marijom Kušić se pripremaju za nastavak projekta.

U drugoj fazi projekta, našu školu su posjetili docentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Andrea Lučić, direktorica Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava Dijana Bojčeta Markoja, te Hana Ivković i Andrej Klincov iz Večernjeg lista. Docentica nam je održala radionicu nakon koje smo se i počastili.

Učenici su kroz radionicu upoznali mnogo bitnih činjenica koje će im pomoći da se odgovornije i promišljenije snalaze u izazovima današnjice. Bilo je riječi o povijesti novca, funkcioniranju bankovnog sustava, razlici između debitnih i kreditnih kartica. Upoznali su se s pojmom proračuna, savjetima za uspješnu izradu vlastitog proračuna. Raspravljali su o valutama i upoznali se detaljnije s Bitcoinom. Učenici su uspješno navodili primjere potreba i želja.

Po završetku radionice, učenici su ispunili ankete, dobili zaslužene diplome za iskazano znanje i potom se zasladili ukusnim mafinima, voćem i sokovima.

 

Nakon odrađene radionice, na učenicima je da osmisle kreativan rad na temu štednje i na taj način se izbore za vrijednu nagradu u iznosu od 15 000 kn, kao i tablete za svakog učenika iz pobjedničkog tima.


Osnovna škola Budrovci