2019-03-28 15:27:19

Održano edukativno predavanje na temu osiguranja

Financijska pismenost jedna je od domena unutar kurikuluma međupredmetne teme Poduzetništvo. No, ona je i puno više od toga. Ona daje potrebna znanja i razumijevanje za svijet rada i financija, koja su svima nama potrebna u svakodnevnom životu. Osnovna škola Budrovci, kao škola koja s ponosom nosi naziv Poduzetnička škola, nastoji svoje učenike podučiti i pripremiti i na ovom području.

Stoga smo danas, 28. ožujka, u sklopu obilježavanja Globalnog tjedna novca, tijekom sata razrednog odjela za učenike od 5. do 8. razreda organizirali predavanje o tome što je to osiguranje i koje i kakve vrste osiguranja postoje. Predavanje su održale djelatnice tvrtke GRAWE Hrvatska d.d. Astrid Getto i Sanja Tomić. Naše gošće upoznale su učenike o tome što je to točno osiguranje i od kakvih sve rizika ono štiti, kakve vrste osiguranja postoje i koje su njihove karakteristike, što nam pojedine vrste osiguranja omogućuju i još puno toga. S ponosom moramo istaknuti da su se naši učenici pokazali dobro informirani o ovoj temi i da su vrlo aktivno sudjelovali u razgovoru, produbivši i proširivši svoja dotadašnja znanja. Naročito se znanjem iskazao Borna iz 5. razreda, kojeg možda sutra čeka karijera u sektoru osiguranja.


 

Po završetku predavanja, učenici su putem online alata Kahoot! odigrali nagradni kviz s pitanjima vezanim uz ovu tematiku, koji je pripremio i vodio prof. Igor Barišić. Ponovno su se naši učenici pokazali dobrim i vještim znalcima, a najtočniji i najbrži bili su Mislav i Matej iz 6. razreda koji su za iskazano znanje dobili poklon paket od tvrtke GRAWE Hrvatska d.d.


 

Vjerujemo da ovakva i slična predavanja i radionice pružaju našim učenicima i samoj školi dodatnu vrijednost i omogućuju stjecanje znanja i vještina važnih za svakodnevni život, te se ovim putem još jednom zahvaljujemo našim gošćama i njihovoj tvrtki.

Tekst: Igor Barišić, prof.
Fotografije: Nikolina Pavić, prof. i Igor Barišić, prof.


Osnovna škola Budrovci