2019-03-05 22:20:56

Čuvanje tradicije

Zadnjega dana poklada – 5. ožujka 2019. u našoj školi održan je

VELIKI ŠKOLSKI MASKENBAL

Maskenbal je održan u školskoj sportskoj dvorani a predstavili su se učenici svih razrednih odjela naše škole i Područne škole Đurđanci. Svoj doprinos dale su i učenice Dramske skupine koje su smislile kratki igrokaz pod nazivom „Hotel Mini“ i koje su se predstavile na početku školskoga maskenbala. 

Učenici prvog razreda maskirali su se u „Šljive“, drugi razred se pretvorio u „Jabuke“ a treći razred u „Kruške“. Četvrti razred bio je maskiran kao „Lopovi i policajac“, peti razred „Svatovi“ a šesti razred „Vragovi“. Učenici sedmog razreda bili su „Gospodin Savršeni“ a osmi razred je postao „Mini Maus“. Prvi i treći razred Područne škole Đurđanci maskirali su se također kao „Lopovi i policajac“ a učenici drugog i četvrtog razreda kao „Liječnici“.

Poslije predstavljanja svih skupina Školsko bušarsko povjerenstvo nagradilo je najbolje maske. Nagradu za najbolju pojedinačnu masku razredne nastave dobio je Mihael Jakšić iz Područne škole Đurđanci. Nagradu za najbolju pojedinačnu masku predmetne nastave dobio je Gabriel Tunuković. Nagradu za najbolju skupnu masku osvojili su „Lopovi i policajac“ četvrtog razreda matične škole a nagradu za najbolju skupnu masku „Gospodine Savršeni“ osvojio je sedmi razred. 

U kategoriji odraslih najbolje maske imali su profesori informatike i matematike - Vladimir Bičanić kao Majster i Marija Kušić kao Einstein. Na kraju programa učenici su se počastili fritulama i sokom te zaplesali uz prigodnu glazbu.

Tekst: Željko Vurm - Foto: Ivana Šarić i Igor Barišić


Osnovna škola Budrovci