preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 1. 2010.

Ukupno: 283297
Ovaj mjesec: 1233
Ovaj tjedan: 112
 

V i j e s t i - školska godina 2019.-2020.

Priznanje za sudjelovanje na natječaju "Kako postati zeleni potrošač"

17.6.2020. naša škola dobila je još jedno priznanje za svoj rad.

U ožujku smo se prijavili na natječaj „Kako postati zeleni potrošač“. Natječaj je raspisalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a mogle su se prijaviti sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj.


Na aktivnostima organiziranima u sklopu natječaja su sudjelovali učenici cijele škole pod mentorstvom učiteljice matematike i fizike Marije Kušić. Prvog dana su organizirane  edukacije za najmlađe na temu održive potrošnje. Zatim je sljedeći dan organizirano skupljanje starih baterija, te su učenici viših razreda s učiteljicom Kušić posjetili reciklažno dvorište u Đakovu gdje su na pravilan način odložili baterije. Snimljeno je nekoliko kratkih videa sa savjetima kako postati i biti zeleni potrošač. Sve video uratke je uredio učenik osmog razreda Gabriel Florijan.

Prezentacija je poslana organizatoru natječaja, gdje se među 86 pristiglih radova borila za glavne nagrade, pametne klupe.

Nažalost, ove godine nismo bili među tri nagrađene osnovne i srednje škole, ali smo dobili  vrijedno priznanje za naš trud na svečanoj dodjeli nagrada i priznanja, u Velikoj dvorani u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Naš rad možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=5BUfpoPaNX8